Vesti

Muslin:”Vraća se Nastasić”

Od dana kada je preuzeo odgovornost za najbolji nacionalni tim, selektor Slavoljub Muslin je u gotovo svakodnevnom kontaktu sa reprezentativcima, a posle upoznavanja i dobrog uvoda u mečevima sa Kiprom (2:1), Izraelom (3:1) i Rusijom (1:1) fokus je naravno na 5. septembar i meč sa Republikom Irskom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

-Prethodnih nedelja na skeneru su bili naši rivali na putu do Rusije koji su bili učesnici EP u Francuskoj, Republika Irska, Vels i Austrija, a istovremeno u kontaktu smo sa svim našim igračima – ističe Slavoljub Muslin.

U kvalitet budućih rivala mogla je da se uveri kompletna fudbalska javnost i već sada može da se konstatuje da će grupa D biti jedna od najneizvesnijih.

-Vels je uz Island možda i najprijatnije iznenađenje na šampionatu, a Republika Irska i Austrija su potvrdili da nas očekuju veoma zahtevne kvalifikacije. Svako će da traži svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju.

Pripremni mečevi su pokazali da može da se računa i na neka nova imena, ali stigao je loš glas, pre svega iz Belorusije.Defanzivac koji je sve prijatno iznenadio doživeo je tešku povredu.

-Nemanja Milunović je imao operaciju kolena i predstoji mu višemesečna pauza. Na njega nećemo moći da računamo u jesenjim duelima, a to znači u mečevima sa Republikom Irskom u septembru, duelima sa Moldavijom i Austrijom mesec dana kasnije, odnosno Velsom u novembru. Dobra vest je povratak Matije Nastasića, posle duge pauze.

Svaki dan je na vezi neko od igrača, a selektor i saradnici prate sve kandidate za prvi meč kvalifikacija.

-Sa svima smo u kontaktu, raduje me da su u trenažnom procesu i Nemanja Gudelj i Ljubomir Fejsa koji zbog povreda nisu bili na prethodnom okupljanju. Moram da kažem da mi je drago i zbog Andrije Živkovića, čestitaću mu i poželeti sve najbolje u novom klubu. Bilo bi dobro kada bi uspeo da se izbori za status, jer to bi dobra vest bila i za reprezentaciju. Uostalom, isto se odnosi na sve kandidate za najbolji nacionalni tim. Kontinuitet u klubu je mnogo važan za dobre igre u reprezentaciji – rekao je Slavoljub Muslin.

U toku avgusta selektor i saradnici prokrstariće Evropom kako bi se na delu uverili u formu svih igrača pred septembarsko okupljanje i važan meč sa Republikom Irskom.

Izvor i foto:fss.rs