Vesti

Napredak počeo pripreme

Izvor:http://www.fknapredak.rs

Fudbalski klub Napredak danas je počeo sa pripremama. Na prozivci je bilo 23 igrača: Nikola Petrović, Slobodan Janković, Stefan Stojanović, Marko Gobeljić, Igor Zonjić, Bojan Miladinović, Abraham Frimpong, Ibrahima Ndaje,Nikola Nešović, Miloš Vulić,Darko Lemajić,Jovan Markoski,Aleksa Vukanović,Georgije Ilić,Bojan Beljić,Josip Projić,Nikola Šakić,Džesi Sekidika,Mladen Sarajlin,Andrija Majdevac,Slobodan Urošević,Nikola Radmanovac i Miloš Simonović.

Novajlije u timu Napretka su Aleksa Vukanović , napadač,koji je dve sezone igrao u prvoj ligi i bio jedan od boljih igrača. Dolazi iz ČSK Pivare,bio je među vodećim igračima i strelcima,a Bogić Bogićević ga je tražio još u zimskom prelaznom periodu i tada su napravljeni dogovori oko njega.

Drugi igrač je Georgije Ilić 95.godište, napadač,prošao školu FK Vojvodina,sa 16,5 godina debitovao za prvi tim Vojvodine,igrao je u Radničkom iz Kragujevca dok su oni bili superligaši,ali je imao povredu koja ga je jedno vreme omela.Prošle sezone se vratio u ČSK,postigao punu formu i od njega očekujem da u toku sezone da svoj kvalitet.

„Očekuje se dolazak Nenada Šljivića, koji je provereni superligaš, dete Napretka i smatram da on treba da se vrati u Napredak. Insistiraću na igračima iz ovog kraja,jer oni osećaju veću pripadnost ovom klubu i od njih najviše očekujem“, rekao je Ivanović.

Iz omladinaca su treninzima prvog tima za sada priključeni Radmanovac i Majdevac:

„Sve pohvale sam čuo o Radmanovcu , Majdevcu i Ristiću,od kojih su Radmanovac i Majdevac priključeni prvoj ekipi. Insistiraću da mi dovedu što više omladinaca koji su izneli prvenstvo da ih pogledam,da se ne bih ogrešio o neko dete. Ja sam šef i rekao sam i na sastanku da volim mlade igrače i da sam specijalizovan za njih. Potrebne su mi dve nedelje da bih rekao gde i šta sa tim momcima“smatra Ivanović.

Sa pozajmica su vraćeni Urošević, Lemajić i Simonović.

Saradnja šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića i sportskog direktora Bogića Bogićevića je odlična:

” U svakodnevnom kontaktu sam sa Bogićem Bogićevićem, i njegovi saveti su mi jako dragoceni,konsultujemo se oko igrača i potrebna mi je njegova podrša i pomoć,obzirom da ima dugogodišnje iskustvo u Superligi” .

Nakon prve faze priprema koje će se provesti u Kruševcu,odigraće se kontrolna utakmica sa Radničkim iz Niša.Druga faza priprema obaviće se na Tari,gde će Napredak odigrati šest kontrolnih utakmica: dupli program protiv Mladosti iz Lučana, Javor Matis, Metalac i traže se još tri protivnika.

U trećoj fazi Napredak će biti u Kruševcu,gde će se i odigrati generalna proba pred početak prvenstva.