Vesti

Neven Subotić pomaže deci u Africi

29.04.2018.

Subotić je bivši reprezentativac Srbije, a nekadašnji štoper Borussije Dortmund danas sve više dolazi u javnost kao heroj koji pomaže djeci u Africi.

“Da bi došao do sreće moraš se za nju boriti. Malo se daje životu ne bi li se postiglo nešto lepo. Činjenica je da će dve trećine populacije za dve do tri decenije imati problema sa vodom. Nije dovoljno samo dati nekom 10 eura i sve je u redu. Ne, važno je naći pristup problemu koji bi izrodio rešenje. Moja fondacija se fokusirala na potrebama za vodom, naročito u Africi. Tamo deca sa 20 litara vode na leđima pešače kilometrima i satima po nesnosnoj vrućini, da bi imali šta da piju. A nemaju ni prbližno kvalitetnu vodu kao što smo mi u Evropi navikli. Trudimo se da toj deci damo priliku da umesto po vodu idu u školu, da se edukuju. Uspeli smo u tome, a to mi je važno jer samo uložili mnogo vremena i strasti u fondaciju. Najsrećniji sam bio kada smo obezbedili pristup vodi za više od 30.000 ljudi”, rekao je Subotić.

Igrač francuskog St. Etiennea ustinu se razlikuje od mnogih drugih igrača, pa ga tako ni ne zanimaju bijesni automobili.

“Mnogo toga sam pokušao da prodam i prodao sam. Shvatio sam da nisam sretniji ako vozim skup automobil, tako da sada vozim mali auto star 10 godina. I to mi je dovoljno. Ali, ja to ne vidim kao žrtvu, već kao novu životnu vrednost do koje sam došao. U prošlosti sam cenio druge vrijednosti, gledao sam MTV i mislio kako ću kupiti ovaj ili onaj automobil… Sada imam druge vrednosti i potpuno druge idole. I to je veliko olakšanje”, poručio je Subotić.

izvor:sportsport.ba