Vesti

Pobeda Jagodine,Nikolić odlazi u Minsk

Jagodina: Milojević, Đorđević, Mijatović, Miladinović, Tomić (kap), Nedović, Tasić, S.Ristić, Petronijević, Milošević i Milovanović. Igrali su: Stamenković, Mirkailo, Đekić, I. Ivanović, L. Ivanović, M. Ristić, Ilić, Pejčić, Majdevac, Vučetić i Hristov.

Tabane 1970: Vasić, Vlajković, Živić, S. Ristić, Stanić, Đ. Petrović, V. Petrović, Radosavljević, Lazović, Mićunović i Ivljanin.
Igrali su: Stanimirović, Milenković, Kovačević, Unković, Janušević, Glavčić, Dimitrijević i Frenklin.

Fudbaleri Jagodine pobedili su generalnoj probi srpskoligaša Tabane 1970 rezultatom 3:0. Odlična uvertira plavih pred početak Prve lige Srbije koja počinje sledećeg vikenda i utakmice prvog kola protiv Radničkog iz Pirota na Gradskom stadionu. Utakmica je bila generalna proba i za Tabane 1970, koje borbu za bodove počinje takođe sledećeg vikenda.
Po veoma prijatnom vremenu za igru, obe ekipe pokazale su veliku borbenost, čvrstu igru sa dosta kvalitetnih poteza i veliki broj šansi. Prva šansa na utakmici viđena je u 18. minutu, posle dobre akcije Jagodine neprecizno šutira Milovanović. Igrao se 25. minut kao je šut oporobao Petronijević, međutim na pravom mestu golman Tabana 1970 Vasić. U 30. minutu utakmice u odličnoj šansi našao se Lazović napadač ekipe Tabane 1970, koji je presekao loptu i izašao jedan na jedan sa mladim golmanom Jagodine i reprezentativcem Srbije Milojevićem koji odlično interveniše i sprečava prednost Tabana 1970.
Prvi gol na utakmici u 36. minutu delo je napadača Jagodine Milovanovića, koji je odezeo loptu na 20 metara od gola protivnika, izašao ispred golmana Vasića i rutinski ga savladao.Igrao se 68.minut drugog poluvremena kada je viđena najlepša akcija na utakmici. Mladi Luka Ivanović odličnim dodavanjem proigrao je Igora Ivanovića, a ovaj na petercu pronalazi Hristova koji postiže gola za prednost Jagodine od 2:0. Imali su igrači Tabana 1970 par dobrih pokušaja i šuteva ka golu Jagodine, pre sveh Ivaljanin, V. Petrović i Lazović. Tačku na ovu utakmicu stavio je Ivan Pejčić napadač Jagodine koji je pogodak postigao u 83. minutu posle centaršuta Hristova.

Uroš Nikolić soju igračku karijeru nastavlja u Dinamu iz Minska i tako nakon Đorđa Nikolića koji je otišao u redove Bazela postao drugi igrač Jagodine koji odlazi u inostranstvo,a blizu odlaska je i Aleksandar Filipović.

foto i izvor:fkjagodina