Vesti

Pojačanja Čukaričog spremna za izazove

Dvojica novih fudbalera Čukaričkog Petar Jovanović i Boris Kopitović slažu se da su uslovi za rad u klubu na Banovom brdu izuzetno dobri i ne sumnjaju da će uz sistem rada šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića postići bolje rezultate u prolećnom delu prvenstva.

“Ima dosta mladih igrača i više nego prijatno sam iznenađen uslovima za rad u Čukaričkom. Radi se profesionalno i bilo bi za srpski fudbal i za mlade igrače dobro da u što više klubova postoje uslovi kao na Banovom brdu. Očekujem da ne može da izostane rezultat sa ovakvim pristupom, jer ekipa ima mnogo veći kvalitet od trenutne pozicije na tabeli u to sam siguran”, rekao je Petar Jovanović.

Jovanović (34) igra desnog beka i ofanzivnog spoljnjeg, a u Čukarički u kom je postpisao ugovor na godinu plus godinu došao je iz beogradskog Rada. Veći deo karijere proveo je u Rumuniji i kako kaže u Klužu su recimo vrhunski uslovi za rad igrača, a možda i bolji odnos prema radu je zatekao na Banovom brdu.

“U Čukaričkom sam pre 12 godina proveo šest meseci u ekipi između ostalih sa Ninkovićem i Kolarovim. Tad sam otišao u Rumuniju, a sad vidim da je Čuka mnogo ozbiljniji klub nego kad sam prvi put bio. Prvi put se srećem sa Lalatovićem i pun sam pozitivnih utisaka i u tom segmentu”, naveo je Jovanović i dodao da većinu igrača poznaje iz domaćeg prvenstva i da ga je ekipa odlično prihvatila.

Boris Kopitović je potpisao sa Čukaričkim ugovor na tri godine i ističe da se uverio da je došao u organizovan i ozbiljan klub. “Generalno mi je jako drago što sam došao u Čuku. Treninzi su jaki, naporni i baš takvi treba da budu jer imamo ozbiljne namere za proleće. Rad sa Lalatovićem je zadovoljstvo i mislim da ćemo ostvariti pozitivan odnos iz kog ću mnogo naučiti”.

Dvadesetdvogodišnji štoper je crnogorski reprezentativac i došao je na Banovo brdo iz podgoričke Mladosti. Prošlu sezonu je proveo u izraelskom Hapoelu i potvrđuje da je i on odlično prihvaćen u beogradskom timu.

Ugovore sa Čukaričkim potpisali su nedavno i Nemanja Obradović i Darko Zorić, a prema rečima sportskog direktora Vladimira Matijaševića ne planira se više pojačanja.

izvor i foto:fkcukaricki.rs