Vesti

Poraz Radničkog u Antaliji

Fudbaleri Radničkog odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u okviru zimskih priprema u Antaliji. U meču sa Slavijom iz Sofije, pobednik je bio bugarski tim koji je pobedio sa 3:2. Strelci za naš tim bili su Lazar Arsić i Nikola Mitrović.

Zbog lakše povrede članka Radoš Bulatović danas nije bio u konkurenciji za tim, a Radnički je utakmicu započeo u sledećem sastavu: Bajić, Aleksandar Jovanović, Stanković, Ljubisavljević, Volkov, Popara, Arsić, Stojanović, Apostolović, Noma i Travančić.

Slavija je došla do ranog vođstva već u 3. minutu, kada je Krastev savladao Bajića na golu Radničkog. Petnaestak minuta kasnije Aboud je povisio prednost na 2:0, a Hristov se pobrinuo da Bugari na odmor odu sa tri gola prednosti. Rezultat bi svakako bio povoljniji da je Stojanović iskoristio penal, ali bugarski golman prozreo je nameru našeg igrača i odbranio njegov udarac sa 11 metara.

U drugom poluvremenu šef stručnog štaba Milan Rastavac izveo je sledeći tim: Kojić, Petrović, Stevanović, Perendija, Stanković, Stanojević, Aleksa Jovanović, Mitrović, Dušan Živković, Ranđelović i Arsić.

Igrao se 56. minut meča kada je Arsić sigurnim udarcem sa bele tačke umanjio prednost Bugara na 3:1, a tačku na današnju kontrolnu utakmicu stavio je Nikola Mitrović golom u 83. minutu.

Bila je ovo dobra provera. Igrali smo sa dve ekipe u dva poluvremena. U prvom poluvremenu nedostajalo je trčanje, pogotovo ako se ima na umu da je protivnik na pripremama već dve nedelje. S obzirom na to da smo stvorili četiri ili pet prilika za gol i promašili penal, mogu da kažem da smo sa tog ofanzivnog aspekta dosta toga uradili i pripremili se, ali, nažalost, to nije realizovano, što naravno predstavlja problem. Sa defanzivnog aspekta, imali smo dosta problema po desnom boku, gde je delovao Aca Jovanović i iz dve greške po toj strani i iz greške na centralnom delu terena, primili smo golove – rekao je Rastavac.

izvor i foto-fkradnickinis.rs