Vesti

Prvi trening reprezentacije u San Dijegu

Reprezentacija Srbije, koju čine igrači Superlige, polaže sutra u San Dijegu, protiv SAD, veoma važan ispit bez obzira na činjenicu da se radi o meču prijateljskog karaktera. Posle epizode u Kataru, igrači iz svih domaćih klubova, imaće sada još težu proveru, a posle napornog 20-časovnog puta i velike vremenske i temperaturne razlike, Muslinovi srpskoligaški aduti odradili su i prvi trening na stadionu Univerziteta San Dijego.

-Još se navikavamo na vremensku razliku od devet časova, a verujem da ćemo se i aklimatizovati brzo s obzirom na temperaturu u San Dijegu. Uslovi za rad su zaista izvanredni, ostaje nam da odradimo i poslednji trening i verujem spremno dočekamo utakmicu – ističe Srđan Plavšić, omaleni napadač Crvene zvezde, jedan od nekolicine iz ovog sastava koji je bio i akter onog meča u Dohi.

Sada je pred Srbijom mnogo jači rival i nema sumnje da upravo jedan ovakav meč može dati pravu sliku o mogućnostima igrača iz naše lige…

-Ima nas mnogo mladih u ovoj selekciji i duel protiv jednog ozbiljnog rivala kakav je SAD, svakako predstavlja ogromno iskustvo za sve nas. Meni je ovo, posle Katara, druga utakmica u reprezentaciji i nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora Muslina – rekao je Srđan Plavšić.

Enver Alivodić je sa 31 godinom najiskusniji igrač u našoj selekciji, spreman da ponese najveći teret u meču protiv Amerike.

-Posle dugog puta noge su nam bile malo teške na treningu, ali prilagođavamo se na novonastale uslove i očekujem da do utakmice sve bude na svom mestu. Domaćin nas je dobro dočekao, omogućio sjajne uslove za rad i   utisci su za sada zaista impresivni – kaže sada već bivši Novopazarac, zimsko pojačanje kruševačkog Napretka.- Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način reprezentujemo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, naprotiv, ali zato i jesmo ovde da pokažemo da srpska liga ima kvalitet.

izvor i foto-fss.rs