Vesti

Remi Zvezde i Amkara

31.01.2018.

Teren: Kompleks hotela „Riksus“.
Strelci: Rodić u 30′ za Crvenu zvezdu, a Budkovski u 33′ za Amkar.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Ben, Pešić.
Igrali su još: Nikolić, I. Ilić.

Amkar: Nigmatulin, Idovu, Belorukov, Sivakou, Zanev, Ogude, Miljkovič, Komolov, Gol, Bodul, Budkovski.

Crvena zvezda je odmerila snage sa još jednim ruskim predstavnikom. Fudbaleri Amkara pripremaju se u Antaliji,  i danas su se pokazali kao izuzetno organizovana i disciplinovana ekipa. Ako bismo sudili po posedu lopte, Zvezda je bila u potpunosti dominantna ekipa. Mnogo se više vremena provelo na polovini Amkara koji se organizovano branio i koristio veliki broj sitnih faulova kako bi sprečavao da naši fudbaleri i dođu u situaciju da zaprete. Zvezdina odbrana je, sa druge strane, kao i do sada delovala veoma sigurno, pa u prvih pola sata igre gotovo da nije bilo pravih prilika.

A onda, viđena su dva gola za samo tri minuta. Povela je Crvena zvezda u 30. minutu i to posle kornera. Le Talek je na prvoj stativi bio najviši u skoku i uspeo je da prosledi loptu ka drugoj stativi. Tamo je najpre Ben uputio povratnu loptu ka Donaldu, a Zvezdin kapiten ju je odložio ka Rodiću.

Rodić je šutirao u dalji ugao i uspeo da kroz šumu nogu bude precizan. Međutim, kao da je ovaj gol pomalo opustio fudbalere Zvezde koji nisu uspeli ni tri minuta da zadrže vođstvo. Prelako je ispala odbrana u 33. minutu, Komolov je sjajno prošao, predriblao Savića i asistirao ka Budkovskom koji sa tri metara šutira iz prve i donosi Amkaru izjednačenje.