Vesti

Rudar Pljevlja pred istupanjem iz lige

04.05.2019.

FK Rudar je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji , koja može da priuzrokuje istupanje iz lige, ako se ne reaguje i brzo pomogne klubu, kazao je za PV portal predsednik FK Rudar Muhamed Gerina.

Mi nemamo  novca da privedemo kraju  sezonu koja se završava  za mesec dana, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu.
Posle izlaska dugogodišnjih sponzora koji su  skoro 12 godina  održavali  klub stabilnim. Nakon toga klub je jedino pomagala opstina Pljevlja sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem, ali zbog poznatih problema lokalne samouprave sada je i ta pomoć prestala.

Uskoro na stadionu dobijamo od FSCG  reflektore (vrednost projekta 600.000 eura)   u sledećoj godini  slavimo 100 godina kluba  i pored svega navedenog  ja  koji sam u Rudaru sa iskustvom od 42 godine  ne mogu da  shvatim nemaran odnos prema klubu  i izostanak razumevanja  sa nekih adresa koji mogu  realno da pomognu, izostanak sponzora  i  nerazumijevanje  privrednih subjekata koji su na području našeg  grada  Rudnika Uglja, Elektroprivrede Crne Gore, i ostalih. Ponekad pomislim da neko namjerno radi da se Rudar ugasi kao jedini jaki fudbalski centar na severu Crne Gore. Afirmativno je bilo i lijepo slusati kada se ime Rudara i Pljevalja  spominjalo u Austriji , Poljskoj , Azerbejdžanu i ostalim centrima fudbalske Evrope dje je Rudar igrao,  a sada je Rudar ostavljen na vetrometini i  bespomoćan. Još jednom  apelujem na sve koji mogu i žele da pomognu   da bi prevazišli trenutne probleme, zaključio je Gerina.