Vesti

Skupština prvoligaša-video

Rezime protekle takmičarske sezone, žrebanje takmičarskih parova, dogovor oko radova na fudbalskoj infrastrukturi i finansiraju službenih lica – to je, u najkraćem, rezime Skupštine fudbalskih klubova Prve lige Srbije održanoj na Terazijama 3.

Nakon uvodnog izlaganja predsednika Darka Ramovša, izveštaje su podneli Komesar za takmičenje Branko Stojanović i Komesar za bezbednost Đorđe Caran. Novim prvoligašima – Jagodini i OFK Beogradu iz Superlige, odnosno Mačvi, pirotskom Radničkom, Odžacima i Budućnosti iz Dobanovaca iz Srpskih liga poželena je sreća u Prvoj ligi, baš kao i ostalim klubovima, ʺstarosedeocimaʺ.

I odmah opaska – do 13. avgusta i početka takmičenja Odžaci i Budućnost moraju da uklone niz nedostataka na svojim terenima, kako bi ispunili potrebne uslove za regularnost takmičenja i bezbednost svih aktera i gledalaca na utakmicama.

Predstavnici ovih klubova su obavestili Skupštinu da su radovi već u toku, a zbog kratkog roka zamolili su da u prve dva kola igraju u gostima, baš kao i Bežanija koja je takođe započela radove na obnovi travnate podloge.
S obzirom da novi kurs,da prema svima budu primenjeni podjednaki aršini, odnosno da svi klubovi prilikom određivanja takmičarskih brojeva idu u ćup, pa šta im žreb da, predstavnici ovih klubova obavešteni su da podnesu zahtev o promeni domaćinstva u 1. kolu ili da – pronađu alternativni teren na kojem će igrati dok ne osposobe svoje stadione.
Posle zanimljiviih izlaganja predstavnika FSS Santrača i Sudijske komisije Radojičića, klubovi su obavešteni da će se sve utakmice igrati zvaničnim loptama ʺNikeʺ, a potom se pristupilo žrebu.

Parovi 1. kola (13. avgust) su: ČSK – Inđija, Sinđelić – BSK, OFK Beograd – Odžaci, Budućnost (D) – Kolubara, Jagodina – Radnički (P), Dinamo (V) – Proleter, Bežanija – Zemun i Mačva – Sloboda, uz mogućnost naknadne promene domaćinstva. Jesenja sezona završava se 19. novembra.
Posle Skupštine predviđanja o predstojećoj sezoni dali su nekadašnji golman naše reprezentacije, sada prvi čovek Mačve Ivica Kralj. Slavko Gajin (Jagodina) i predsednik Zajednica prvoligaša Darko Ramovš