Futsal Vesti

Srbija-Holandija 3-2

Zrenjanin – Kristalna dvorana. Gledalaca: 200. Sudije: Silvester Bonito (Holandija), Nikola Aleksić (Srbija). Strelci: 0:1 Cear u 2, 0:2 Bojouzan u 7, 1:2 Rajčević u 16. (ku), 2:2 Stanković u 24, 3:2 Rakić u 32. minutu. Nagomilavanje prekršaja: Srbija 7 (3+4), Holandija 9 (5+4). Žuti karton: B. Filipović (Srbija).

SRBIJA: Antonić, Perić, Rakić, Simić, Rajčević, Stanković, Rančić, Lazarević, Jovanović, Tomić, B. Filipović. Nisu igrali: S. Filipović, Ramić, Matijević.

HOLANDIJA: Kuik, El Ganauti, Cear, Bouzambou, Boujouzan, Rozenbik, Morabiti, Makrau, Ataidi, Aluč, Ejden. Nisu igrali. Martinus, LJusip.

Već u drugom minutu Cear je doveo „lale“ u vođstvo, a pet minuta kasnije Bojouzan je iskoristio još jednu grešku u odbrani – 0:2. Prenuli su se „orlovi“ i u 16. minutu iz kaznenog udarca, Zrenjaninac Slobodan Rajčević, umanjio je prednost Holanđana, penalu je prethodilo igranje rukom kapitena El Morabitija.

Andrija Stanković je, u 15. minutu, uzdrmao prečku, a pre njega to je uradio i strelac Cear za Holanđane. Bilo je prilika i mnogo šuteva, a Orlovi su se razgoropadili u nastavku.

Kao da je na parketu Kristalne dvorane u nastavku izašao drugi tim, brzi, eksplozivni i žustri Orlovi su brzo sve postavili na mesto. Posle sjajne asistencije kapitena Marka Perića, Andrija Stanković je izjednačio u 24. minutu – 2:2.

Bilo je novih gužvi pred golom Holanđana, a posle najlepše akcije na meču reprezentacija Srbije je došla do vođstva i pobede. Perić je odigrao brzo ka Simiću, ovaj filigranski dodao Rakiću koji je poslao loptu iza Rozenbika u mrežu.