Vesti

Srbija-Škotska 1-2

STRELCI:1:0 Marković 21, 1:1 Hamilton 57, 1:2 Jeličić (autogol) 67. Gradski stadion. Gledalaca: oko 100. Sudija: Gal Đonđai (Mađarska).Pomoćnici:F.Balaž, G.Kovač (Mađarska).

SRBIJA: Gordić, Kostić, Šehović, Jeličić (Bosić), Marković, I.Ilić, Nešković, Stuparević,Đerlek, Kokir Janković),Nović (Gavrić).

ŠKOTSKA: Arči, Čurč, Velš,Dis, Ros, Midlaton, Mer, Hamilton, Paterson,Henderson, Kembel, Lions.

I drugi poraz naših kadeta na turniru „Rackeve“ u Mađarskoj. Prvo je selekcija Češke bila bolja od nas na otvaranju turnira (1:0) a sada i selekcija Škotske koja je u prethodnom kolu ubedljivo poražena od domaćina Mađarske (1:5). Ni taj podatak nije pomogao „orlićima“ da budu na višem nivou, jer osim našeg vođstva i gola Markovića posle kornera u prvom delu igre, sve ostalo je bilo u znaku našeg rivala. Očajno izdanje kulminiralo je sa dva autogola i nema sumnje da je pred našim stručnim štabom veliki deo posla kako bi spremno dočekao jesenje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Škoti su do preokreta došli u 58. minutu kada smo neuspešno blokirali jedan udarac, lopta je promenila pravac i prevarila golmana. Igrao se 67. minut kada su „suknjice“ zasluženo došli do vođstva i pobede, Jeličić je hteo da vrati loptu Gordiću, ali usled loše komunikacije ona je završila u mreži na radost Škotlanđana. Dovoljno za brigu pred naredni duel koji naša selekcija igra protiv Mađarske koja je danas poražena od Češke (0:2).