Vesti

Srbija u Krakovu dobija rivale

Posle plasmana koji je obradovao fudbalsku Srbiju, pred mladom reprezentacijom Srbije nalazi se žreb koji će izabranicima selektora Tomislava Sivića podariti rivale na Evropskom prvenstvu koje se iduće godine od 16. do 30. juna održava u Poljskoj.Tim povodom u Krakovu se nalaze predstavnici našeg Saveza, selektor Tomislav Sivić, zamenik sportskog direktora Perica Ognjenović, tim menadžer mlade selekcije Igor Gačić i portparol Milan Vuković.

-Veliko je zadovoljstvo što se nalazimo u grupi velikih reprezentacija i što ćemo biti na najvećoj evropskoj sceni za ovo godište.Ovde nema lakih protivnika i kada bi sami sebi pravili grupu teško da bi izabrali onu u kojoj bi sigurno bili prvi.Sve selekcije imaju kvalitet, naravno izdvajaju se dve ili tri koje su favoriti, kao Nemačka, Engleska,Portugalija, možda Italija.Međutim, mi ćemo da gledamo sebe i tražimo svoju šansu-kaže selektor Tomislav Sivić.
Sve selekcije doći će u Poljsku sa istim ambicijama?
-Ovo je u poslednjih 20 godina sigurno najače kontinentalno prvenstvo, jer i sistem takmičenja je takav da samo najbolji idu dalje.Jako je teško biti prvi u grupi, ali mi ćemo doći ovde sa mentalitetom pobednika i ne bežimo od toga. Učinićemo sve da pokažemo da znamo da se takmičimo na turnirskim takmičenjima, imamo iskustvo, imamo karakter koji je potreban za ovakvo takmičenje i to su stvari na kojima ćemo bazirati naš optimizam – rekao je selektor Tomislav Sivić posle obilaska jednog od stadiona u Krakovu.