Vesti

Stolica:”Očekujem pobedu protiv Mačve”

23.02.2018.

Posle punih 66 godina, fudbalski klub Vojvodina sutra će ponovo odigrati jednu zvaničnu takmičarsku utakmicu protiv ekipe Mačve u Šapcu. Sa ovim starim rivalom, sa kojim se “stara dama” sastala ukupno 32 puta (prvi meč odigran još davne 1925. u tadašnjem Prvom razredu prvenstva Novosadske župe Beogradskog loptačkog podsaveza), crveno-beli će u subotu odigrati meč 24. kola Super lige Srbije, u kojem žele da novom pobedom potvrde dobar rad tokom pripremnog perioda i visoke ambicije u nastavku sezone.

Pred ovu utakmicu, u pres sali stadiona “Karađorđe” održana je redovna konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica i potpredsednik kluba Ljubomir Apro. Prema rečima Ilije Stolice, atmosfera u njegovoj ekipi pred ovaj meč je odlična, iako su svi igrači svesni da će vrlo teško doći do pobede protiv izuzetno neugodnog domaćina.

– Mačva je protivnik za svaki respekt i mislim da su tim koji je doživeo najmanje promena u igračkom kadru tokom ovog prelaznog roka. Radi se o uigranoj, iskusnoj ekipi, čiji rezultati nisu u skladu sa igrama koje pruža i smatram da zaslužuju mnogo više. Poznajem odlično njihovog šefa stručnog štaba, prema kome imam ogromno poštovanje i koji na raspolaganju ima niz odličnih pojedinaca, iako je njihova najveća snaga zapravo kolektiv. Nema sumnje da nas očekuje jedan motivisan i izuzetno organizovan tim. Međutim, naše ambicije su takve kakve su i pobedom protiv Voždovca smo napravili jedan mali korak ka njihovom ostvarenju. Želimo da uđemo u seriju pobeda i mislim da postoje svi preduslovi za to, iako će sutra igrači oba tima imati otežavajuću okolnost u terenu, za koji pretpostavljam da će biti u izuzetno lošem stanju, te će zbog toga kvalitet igre, a samim tim i publika trpeti mnogo. Ipak, tako je kako je, moramo da se adaptiramo i očekujem novu pobedu – kaže Stolica.

Uprkos nezadovoljavajućem stanju terena na stadionu Mačve, priprema fudbalera Vojvodine za ovu utakmicu nije mnogo drugačija od uobičajenog.

– Izuzetno mi je žao što moram da priznam da su i tereni u našem FC “Vujadin Boškov” u veoma teškom stanju, odnosno nisu mnogo drugačiji od onog koji nas očekuje u Šapcu. Nažalost, to je realnost srpskog fudbala i pitanje koje zahteva jednu dublju analizu, prvenstveno od strane onih koji su zaduženi za regularnost takmičenja. Fudbal se igra zbog publike, koja se privlači kvalitetom igre, a ne samo tzv. “borbom” na terenu. Mi smo u takvim uslovima trenirali i za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, iako ćemo morati da odustanemo od pojedinih delove igre koje želimo da sprovodimo. Jednostavno, vođeni logikom, ne želimo da rizikujemo nešto što neće imati smisla. Imaćemo još jedan trening i bićemo spremni za sutra, bez obzira na to kakvo vreme nas očekuje – ističe Stolica.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji u timu, ona trenutno nije idealna, ali većih problema ipak nema.

– Avramovski je povređen već duže vreme i on sigurno neće konkurisati za tim. Ove nedelje smo imali problema sa Emilom Rockovom, koji je zadobio povredu zadnje lože, zbog čega nije trenirao juče i prekjuče. Međutim, poznavajući Emila, mislim da će sve biti u redu. Danas će imati poslednji test pred utakmicu i ukoliko sve bude u redu, sutra će biti na golu. To je jedina nedoumica koju imam – kaže Stolica.

izvr:fkvojvodina.rs