Vesti

Stolica:”Vredna pobeda”

Vredna pobeda kadetske selekcije u prvom kolu prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Hrvatskoj. Savladana je BJR Makedonija, možda i najteži rival u grupi, posle domaćina Italije, a naravno respekt i prema Albaniji, našem sledećem rivalu u Raveni. Selektor Ilija Stolica zadovoljan je igrom, ali pre svega rezultatom koji nam praktično otvara vrata naredne runde kvalifikacija.
-Ostvarili smo važnu pobedu, pre svega u psihološkom smislu. Od starta smo kontrolisali dešavanja na terenu, ali moram da apostrofiram činjenicu da je utakmica bila izuzetno teška – rekao je odmah posle meča Ilija Stolica.
Ulog je bio veliki, jer tri boda na startu praktično znače eliminaciju rivala?
-Utakmica je bila od ogromnog značaja, jer je bila prva i eventualni kiks značio bi i veliki problem pred nastavak kvalifikacija. A igrali smo protiv rivala koji je bio silno motivisan, a moram da naglasim da nam ni teren nije bio saveznik. Za ovaj nivo takmičenja pod kapom UEFA bio je veoma loš. Znali smo da se prilagodimo i sada posle prve preskočene prepreke sve će biti daleko lakše.

Dva gola Stuparevića, dve asistencije Kokira, odlično izdanje praktično celog tima?
-Tim je uvek u prvom planu a nije tajna da imamo mnogo kvalitetnih pojedinaca koji mogu da reše utakmicu utakmicu u svakom trenutku. To je uostalom i osnova naše filozofije,tim je uvek na prvom mestu, a onda on podiže kvalitet svakog pojedinca. Svima čestitke, momci su, ponavljam, odgovorili izazovu na pravi način i mislima se već okrećemo narednom rivalu – zaključio je Ilija Stolica.

foto-fss.rs