Futsal Vesti

Težak poraz futsal reprezentacije

07.12.2017.

Lučenec – Gledalaca: 700. Sudije: Mario Bohul (Slovačka), Stanislav Polomski (Slovačka). Strelci: 1:0 Kozar u 28, 2:0 Drahovski u 29, 3:0 Zdrahal u 32, 4:0 Smerička u 33, 5:0 Drahovski u 37, 6:0 Drahovski u 40. minutu. Žuti kartoni: Perić, Rakić (Srbija). Nagomilavanje prekraša: Slovačka 7 (4-3), Srbija 6 (2-4).

SLOVAČKA: Herko, Drahovski, Rik, Kozar, Zdrahal, Doša, Kyjovski, Smerička, Hudek, Ostrak, Turek, Brunovski, Fehervari, Oberman.

SRBIJA: Vulić, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Rakić, Krstić, Tomić, Matijević, Pršić, Ramić, Stanković, Milosavac, Momčilović.

 

Futsal reprezentacija Srbije visoko je poražena od Slovaka u drugoj kontrolnoj utakmici. Posle 3:3 u prvom meču, ovog puta je u Lučenecu bilo 6:0 za domaći sastav, uz tri gola najboljeg igrača Slovačke Tomaša Drahovskog.

U jeku napada Ivančićevih izabranika, Slovaci su poveli. Drahovski je šutirao, Vulić sjajno intervenisao, ali lopta se odbila do Kozara, koji je sa devet metara pogodio pod prečku. Minut kasnije, posle auta za „orlove“, Vulić je proigrao Stankovića koji je želeo da je vrati do golmana srpske reprezentacije, ali sve je dobro ispratio Drahovski, presekao pas i smestio loptu pored nemoćnog Vulića za 2:0.

Još jedan prekid bio je koban po „orlove“. Posle auta, pas je došao do Zdrahala koji je sa više od 20 metara poslao bombu u gornji ugao Vulićevog gola za 3:0. Minut kasnije, sevnula je kontra, a Smerička je pretvorio u pogodak za 4:0.

Poslednja četiri minuta, igrali su „orlovi“ sa igračem-golmanom, što su Slovaci iskoristili da preko Drahovskog postignu i peti pogodak, da bi isti igrač 20 sekundi pre kraja upotpunio het-trik za konačnih 6:0.