Vesti

Trijumf Radničkog u Bačkoj Palanci

Radnički je trijumfalno prošao i kroz Bačku ostvarivši treću uzastopnu pobedu na gostovanjima. Ovog proleća Nišlije su se radovale u Kruševcu i Surdulici, a evo sada su savladali i Bačku.

Već u 13. minutu visoki presing niškog tima se isplatio. Saša Stojanović je oduzeo loptu na sredini terena, a onda poslao idealnu loptu Kojiću, koji je u pravom momentu utrčao u šesnaesterac i savladao ruskog golmana za vođstvo gostiju – 0:1.

Vodeći gol pomalo je zadovoljio Nišlije koje su od tog trenutka izgubile onu „glad“ ispoljenu na početku meča. Sa druge strane, domaći tim je podigao agresiju na svakom delu terena, često su fudbaleri bačke protestvovali kod sudije Nikolića, koji je već na startu opomenuo Balabanovića i Trivunovića zbog preteranih protesta, a ovog drugog to je skupo koštalo u 45. minutu, jer je u jednoj situaciji u šesnaestercu Radničkog simulirao penal, pa mu je arbitar pokazao drugu opomenu i put u svlačionicu. Pre toga, Varga je imao izglednu priliku za izjednačenje, ali su Nišlije imale i malo sreće u ovoj situaciji. Tek, na poluvremenu Radnički je imao veliki kapital: vođstvo i igrača više.

No, već posle četiri minuta u drugom poluvremenu Bačka je izjednačila. Lepo su domaći fudbaleri kombinovali po levom boku, a onda je Luković utrčao iza poslednje linije odbrane niškog tima i, iskosa, plasirao loptu pored Zogovića za poravnjanje – 1:1.

Tek tada su Nišlije ponovo počele da igraju. Stezao se obruč oko gola domaćina, u šansama su bili Kojić, Arsić, Travančić, ali tek u 82. minutu mreža odličnog Konovalova se ponovo zatresla. Volkov je odlično prošao po levoj strani, stigao gotovo do korner linije, a onda zavrnuo u srce šesnaesterca, gde je Arsić prihvatio loptu, munjevito se namestio za šut i onda poslao bombu u mrežu Bačvana – 1:2.

izvor i foto-fkradnickinis.rs