Vesti

Žene:Srbija-Kipar 3-0

STRELCI: 1:0 Poljak 17, 2:0 Savanović 66, 3:0 Savanović 83. Stadion: Niko Dovana. Gledalaca:oko 500. Sudija: Ketrin Eide (Norveška). Pomoćnici: L.Andresen,  F.Borova. Žuti kartoni: Savanović(Srbija), Sava (Kipar).

SRBIJA: Đapić,Vučković,Đuriček, Trobojević, Poljak (59. Belovan), Mišeljić,Ivanović (od 57.Baka), Filipović, Kovačević (od 80. Zlatanović), Savanović, Knežević.

KIPAR:Krisantu, Akerioti,I.Antoniu,Pantazi,Teofilu, Andreu, Sava, Krisostomu (od 58. Haralambus),S,Antoniu,Panajotu,Aristidou (od 78. Dioniziu).

Ženska omladinska reprezentacija Srbije sjajno je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (prvi krug). U Albaniji, u Draču, naše devojke su bile bolje od Kipra – 3:0(1:0). Naredni meč Srbija igra u petak, 16. septembra protiv Albanije u Tirani (14,00), a tri dana kasnije, 19. septembra, u Draču, rival nema je selekcija Škotske.

Izabranice Lidije Stojkanović imale su inicijativu i kontrolu igre od prvog minuta, a nagrada za dobro izdanje stigla je u 17. minutu kada je na asistenciju Alegre Poljak, odlično reagovala Marija Kovačević i dovela našu reprezentaciju u zasluženo vođstvo.Ređale su se prilike pred golom Kipra i rezultat je mogao biti ubedljiviji, ali sreća i odsustvo koncentracije kod naših devojaka, bili su saveznik rivala.

U nastavku su stvari definitivno došle na svoje mesto.Briljirala je Sara Savanović i sa dva gola dala najveći doprinos ubedljivom trijumfu naše selekcije. Interesantno je da je omladinska reprezentacija Srbije najmlađa na ovom kvalifikacionom turniru, jer čak osam devojaka je rođeno 1999. a pravo nastupa imaju igračice rođene 1998. i mlađe.

U drugom meču Škotska je savladala Albaniju 11:0 (6:0).