Budućnost šest mečeva bez pobede

07.12.2018.

Šest vezanih utakmica fudbaleri Budućnosti ne znaju za pobedu u prvenstvu, što je rekordna negativna serija podgoričkog tima od 2006. godine, u nezavisnoj Crnoj Gori.

Budućnost nije sastavila toliko utakmica bez pobede čak ni u drugoj polovini prošle sezone, kod Vladimira Vermezovića, koji je na 13 utakmica na klupi osvojio svega 16 bodova. Podgoričani su tada imali jednu seriju od pet utakmica bez pobede, jednu od četiri, jednu od tri – ali nisu vezali šest mečeva bez trijumfa, kao što je slučaj ove sezone.

Samo jednom u minulih 12 godina Budućnost nije pobedila na šest utakmica, i to pre dve sezone, kod Miodraga Vukotića, ali su okolnosti tada bile drugačije – Podgoričani su bili ubedljivo prvi na tabeli, nakon rezultatski izvrsne jeseni, i mogli su sebi da dozvole luksuz da vežu toliko kikseva. Na kraju su i osvojili titulu.

Šest uzastopnih utakmica bez pobede Budućnost nije imala ni u sezoni 2013/14. kada je sa podmlađenim timom završila sezonu kao četvrta na tabeli, ni godinu kasnije, kada je bila treća.

izvor-vijesti.me